Mat og drikke

Vår grønne favorittsmoothie

Jeg prøver å få i barna (og meg selv) en grønn smoothie om dagen. I en travel hverdag er det ikke alltid like lett å få i seg dagens anbefalte dose grønnsaker og frukt. En enkel måte å få i seg det kroppen trenger er å blende det i en deilig smoothie.

Vår favorittsmoothie som vi alltid har ingredienser til i fryseren er denne:

1/2 pose frossen ananas

1/2 avokado (gir en kremet og god konsistens)

2 never frisk eller 2 klumper frossen spinat (til barn over 1 år) Kan også byttes ut med brokkoli eller grønnkål.

1/2 banan

1/2 sitron (kutt av skallet om du ikke bruker økologisk sitron)

4 ss collagen (kan sløjfes)

Vann til ønsket konsistens

Ananas har et høyt innhold av C vitamin, som bidrar til at immunsystemet fungerer normalt og beskytter cellene mot oksidativt stress. C vitamin øker opptaket av jern fra andre matvarer du spiser og bidrar til dannelse av kollagen som har betydning for tannkjøtt, tenner og hud. Ananas har også et høyt innhold av kostfiber som er gunstig for fornøyelsen.

Avokado har et høyt innhold av umettet fett, som bidrar til å opprettholde normalt kolestrerolnivå i blodet når det erstatter mettet fett. Avokado har også et høyt innhold av folat og kalium som bidrar til å redusere tretthet og opprettholde normalt blodtrykk. Avokado er også en kilde til E vitamin, B6 og kopper.

Spinat har et høyt innhold av betakatoren, folat, C vitamin,kalium og kostfiber. Spinat er også en kilde til E vitamin, B6 og magnesium. Betakaroten er viktig for å opprettholde normal hud og syn. Folat, B6 og magnesium bidrar til å redusere tretthet, mens C vitamin styrker immunsystemet. Kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk.

Banan inneholder mer karbohydrater enn de fleste andre frukter, den er derfor perfekt for å gi litt ekstra energi. Banan er en kilde til B6, kalium og kostfiber.

Sitron har et høyt innhold av C vitamin som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Sitron virker rensende på kroppen.

Når jeg drikker denne smoothien gir det meg en god følelse og en perfekt start på dagen. Barna får den noen ganger med i en stålflaske i barnehagen og skolen eller vi tar den med på tur. Avokadoen gjør at den metter godt.

Ananas har et høyt innhold av C vitamin, som bidrar til at immunsystemet fungerer normalt. C vitamin øker opptaket av jern fra andre matvarer du spiser og bidrar til dannelse av kollagen som har betydning for tannkjøtt, tenner og hud. .”

Har du grønnsaker/frukt som begynner å bli litt slappe kan du kutte dem i biter og legg dem i fryseren, da har du alltid ingredienser til smoothie tilgjengelig.

Kilde: frukt.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s