Spise & drikke

Hvordan gjøre spisetiden med barna enklere?

Det er ofte hektisk i hverdagen og alle småbarnsforldre kan kjenne seg igjen i å være fanget i den berømte tidsklemma. Men her har vi to tips som gir en koseligere og mer behagelig stund rundt spisebordet for familien.

Legg vekk telefonen! Det høres så enkelt ut og for mange er det en selvfølge. Men i mange familier sitter foreldrene med telefonen ved matbodet. Visste du at bare det å ha telefonen i nærheten gjør at vi ikke klarer å konsentrere oss fullt i den samtalen vi er i? Vi vil jo vise barna at vi bryr oss om dem og det de har opplevd.

Vi har laget en regel hjemme hos oss om å legge bort telefonen fra barna kommer hjem fra barnehagen og skolen, frem til legging. Det er ikke alltid det er mulig å gjennomføre, men vi prøver.

Spis sammen! Det er både viktig og koselig for barna å sitte ned sammen med foreldrene å spise mat. Det er en del av den sosiale læringen, men også en måte å få muliheten til å kommunisere med barna, få vite hva dagen har bestått i og hvilke utfordringer/gleder de har møtt. (kanskje ikke like enkelt med barnehagebarna, men da kan dere foreldre lære barna å kommunisere ved å snakke om deres egen dag) Så ta dere alltid tid til hvertfall ett måltid sammen om dagen.

Det finnes selvsagt endel hjelpemidler for å få mest mulig ro rundt matbodet og i størst mulig grad slippe griset som de små lager.
Hvem blir vel ikke glad av å ha en rosa katt eller mustardfarget kanin stående på bordet? Våre barn har hatt veldig stor glede av noe så enkelt som en fin tallerken eller kopp og det kan fort bli starten på middagens samtaleemne.

Spisebrikker gjør det litt enklere rundt måltidet, samtidig som de beskytter bordet mot slitasje. Så lenge barna holdet griset innenfor spisebrikken kan du sitte ned å slappe av hele frokosten eller middagen. Personlig ville jeg valgt en stor og fin spisebrikke.


Det er jo ingen hemmelighet at smekken gjør måltidet veldig mye enklere for alle parter. Forhåpentligvis slipper du å skifte klær etter hvert måltid – og det er jo en seier i seg.

Silikonsmekkene har vi fått spesielt mange gode tilbakemeldinger på. Barnehagen til vår minste kjøpte inn disse til småbarnsavdelingene og de er så fornøyde. I tillegg kan de brettes sammen så de blir bittesmå og passer i veska.

Helt til slutt må vi tipse om disse tutekoppene fra Done by deer, som er helt geniale! De kan brukes med vanlig tut eller som en snack skål til bilturen, i vogna eller når de sitter i sofaen med blåbær eller annen snacks.
Stick and stay tallerkene du ser på bildet fester seg til bordplaten og er så smarte om du har en som liker å slenge tallerkenen i gulvet.

Da håper vi dere får mange morsomme, koselige og innholdsrike samtaler rundt spisebordet, hele familien samlet.

Vil du se hva vi har i nettbutikken til barnas måltid, så titt innom spise & drikke kategorien.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s